dinsdag 19 februari 2019
Dojo Saikoro
Bert Slot

Bert SlotWelkom op de site van Dojo Saikoro

Mijn naam is Bert Slot en samen met Sergio Schouten en Rogier van der Peijl vorm ik het bestuur van Budovereniging “Dojo Saikoro”. Ik ben samenwonend, vader van een dochter en woonachtig in Haarlem. Ik ben 4e dan Kyokushinkai karate en rijksgediplomeerd karateleraar.

In 1980 ben ik begonnen met karate in Hoogeveen ( een klein plaatsje in Drenthe). Mijn leraar was destijds Evert Djababu. Later ben ik verhuisd naar Assen en ben toen bij Sensei Evert Baumgarten gaan trainen. Eind jaren 80 ben ik met een van zijn leerlingen, Herman Vos, een eigen school begonnen in Assen onder de naam Dojo Musha-Shugyo. Onder leiding van Sensei Herman Vos heb ik in 1998 de 3e dan behaald.

In 2000 ben ik samen met mijn partner een jaar gaan reizen en dat jaar heb ik ook gebruikt om overal waar we kwamen vechtkunstscholen te bezoeken en les te geven en zelf mee te trainen.

Na terugkomst in Nederland zijn wij verhuisd naar Haarlem en via Curt Haagedoorn ben ik met sportschool Dobbelsteen in contact gekomen. Hier heb ik ook Sergio en Rogier leren kennen.

Vanwege het vertrek van Curt naar het buitenland hebben Sergio en ik de karatelessen binnen de sportschool overgenomen, wat wij met zeer veel plezier hebben gedaan en hierdoor is een zeer sterke persoonlijke band tussen ons beiden ontstaan, die mede heeft geleid tot het ontstaan van Dojo Saikoro

Om goed les te kunnen geven moet je naar mijn mening ook zelf blijven trainen. Ik train dan zelf dan nog steeds onder leiding van sensei Rob Quant bij Budovereniging Shin Shin-Bu-Ken in Amsterdam. Rob is een leerling van Shihan Kallenbach en dat is een van de grondleggers van het kyokushinkai karate in Nederland. Met hulp van Sensei Quant ben ik in november 2006 geslaagd voor de 4e dan.

Hoewel karate veelal gezien wordt als een sport hebben wij heel bewust voor de benaming Budovereniging gekozen. Het woord “do”betekent “de weg”. Dat is voor u misschien een wazig begrip, maar voor mij heeft het de volgende betekenis: Mensen door middel van karate helpen zichzelf te ontplooien. Sport is hier een belangrijk onderdeel van, maar vormt niet het hoofdbestanddeel. Belangrijke begrippen hierbij zijn: plezier, respect voor elkaar, normen en waarden, zelfvertrouwen, vriendschap.

Graag wil ik deze begrippen toelichten en ik hoop u binnenkort in onze dojo te kunnen begroeten. 
 

Copyright (c) 2015 by Dojo Saikoro GebruiksovereenkomstPrivacybeleid